tisdag 20 augusti 2019

Extrainlägg: Pinsamma annonser (Rosa gummistövlar)

(Extrainlägg är små korta inlägg som jag petar in lite då och då mellan dom "riktiga" inläggen)

Vi har väl alla gjort felköp ibland eller impulsköpt något som sen bara blivit liggandes. Med tanke på alla Facebook-annonser jag sett bara på senaste tiden verkar det vara ett fenomen som både lever och frodas, och ibland undrar man verkligen hur det står till med impulskontrollen och den logiska analysen över om man verkligen behöver det man är i stånd att köpa.

Om du är på g att köpa något, ta först en titt på den här blänkaren och tänk efter om det är nåt du verkligen kommer att använda, eller om det hela kommer att sluta med att du likt denna stackare lägger upp en annons på nätet…
Okej, orden ”Hur tänkte du nu?” dyker osökt upp i mitt huvud. Hon gillar inte rosa och hon använder inte gummistövlar, ändå inhandlar hon ett exemplar för nästan femhundra spänn! Snacka om ekonomisk förlust. 

Det får mig att tänka på att jag själv för nåt år sen var ute efter ett par höstskor och efter att ha traskat runt i ett flertal affärer hittade jag äntligen ett par jag tyckte var snygga, och på rea dessutom (även dom kostade 500). Jag provade dom och dom kändes bra, förutom att dom klämde lite på högra lilltån. Jag tänkte att jag borde nog ta storleken större, men den fanns inte. Så jag lämnade tillbaka skorna och letade vidare efter ett par som passade bättre trots att jag var trött? Nä, inte jag inte. Jag köpte skorna ändå, för dom kanske skulle töjas ut och jag var ju så trött och dom var ju på rea – alla andra skor jag tittat på hade kostat dubbelt så mycket. Men inte töjdes dom ut inte. Jag använde dom två gånger, innan jag fick erkänna mitt nederlag och inse att ibland är man allt bra korkad…


Har du gjort några köp som du sen ångrat?4 kommentarer:

 1. Jag förtränger alla dylika felköp, ända tills de dyker upp när jag konmariar. Så då får jag snällt tacka dem för den glädje de skänkt :)

  SvaraRadera
 2. Don’t get me started. Hur många som helst tyvärr. En kurs i keramik kan ha varit det allra sämsta köpet. Avskydde läraren och hatade de fula skapelser jag tog med mig därifrån. Noll andrahandsvärde dessutom.
  Nyligen köpte jag ett par snickarbyxor (troligtvis lurad av snygga bilder i Lantliv där sådant ser himla skönt ut) som visat sig vara himla jobbiga vid toalettbesök. Men de ska fan användas tills de tar slut! De gör ju i alla fall inte ont att ha dem på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ja jag kan tänka mig att snickarbyxor inte är så där jättepraktiska att ha vid toabesök. Jag springer på toa stup i kvarten så har gjort en mental anteckning nu att aldrig införskaffa ett par...

   Radera