måndag 7 oktober 2019

Billiga nöjen

Middagar på lyxiga restauranger, dyra utekvällar, resor till främmande platser eller bli rånad av ett gäng tonårspojkar på stan i all ära, men ibland är det soft att göra nåt trevligt som inte kostar så mycket pengar.

Här kommer en liten lista på saker jag uppskattar här i livet:

- Skogspromenader
Åh jag älskar skogen. Lugnet som infinner sig när man har träd runtomkring sig som sakta viskar i vinden eller när man kommer fram till en glänta vid en sjö och man sätter sig och tittar ut över det stilla vattnet. Helst vill jag vara själv när jag är ute på mina skogspromenader och bara insupa lugnet och känna hur stressen rinner av mig. Jag hjärta allemansrätten!

- Seriekväll
Jag är en serienörd. Älskar att slå mig ner i soffan med sambon och plöja några avsnitt av favoritserien för stunden. Om man har tex Netflix kostar det ju en slant i månaden, men tittar man ofta på filmer och serier så kan det vara väl använda pengar. Och snyltar man Netflix på sina föräldrar som jag gör, då är det i sanning ett billigt nöje.- Läsa Fanfic
Att läsa är också en av mina favoritsysselsättningar, och en sorts litteratur jag gillar är Fan Fiction. Det är när fans till tex tv-serier, böcker eller tv-spel skriver egna berättelser med utgångspunkt i historien och karaktärerna. Man kan hitta allt från korta berättelser på en sida till långa noveller eller näst intill romaner. Mycket är rätt kasst men ibland får man tag på riktiga guldkorn, det finns så mycket talang där ute så man kan bli lycklig för mindre. Gratis är det i alla fall, och det är ju soft. En stor sida med massor av olika fanfics från en rad olika genrer är Fanfiction.net, det mesta är på engelska med det finns tom en handfull svenska bidrag (har dock inte läst nån av dom).

- Kolla på Tedtalks
Gillar man att lyssna på när folk berättar om intressanta saker kan man med fördel kolla in Ted talks, som är en suverän källa för inspirerande klipp.

- Lägga pussel
Att lägga pussel är rätt rogivande tycker jag. Man kan också lägga pussel tillsammans med nån annan och sitta där och småprata och filosofera om livet. Om man som vi inte har plats att ha ett pussel liggande hela tiden kan man skaffa sig en pusselmatta, vilket är en filtduk man har under pusslet och när man tröttnat för stunden är det bara att rulla ihop duken för att sen rulla ut den igen när andan faller på. Nya pussel är ganska dyra, men vi brukar köpa våra på loppis för en 20-30 kr. Omöjliga pussel med stora fält i liknande färger och dylikt går bort för mig, jag och sambon gillar pussel med tecknade motiv, speciellt såna här:

Har du några ”billiga nöjen” att dela med dig av, eller kanske nåt intressant Ted talk?
9 kommentarer:

 1. Billiga nöjen har jag många. Promenader, böcker från bibblan, promenader, bloggen, vänner, elda i kaminen, löpning, skogen, havet. Det bästa i livet är ju typ gratis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det finns många trevlig nöjen som är gratis...eller som åtminstone känns gratis för man betalar inget i stunden, även om man långt tidigare har behövt punga ut med pengar för sånt man använder sig av när man utför det som är gratis...luddigt kanske men ett exempel: man tänker att det är gratis att träffa en vän. Men när man träffar vännen har man på sig kläder som man en gång har betalt för (om det är en vän alltså och inte en "vän" för då kan det ju hända att man inte har några kläder), och man sitter och pratar med denna vän i en soffa som man en gång betalt för och man kanske bjuder vännen på lite te och smörgås som man en gång betalt för osv...

   Radera
  2. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Stoppa skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Graviditet spell
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. I somras hann jag knappt med några gratisnöjen pga en 12 dagar lång semesterresa som kostade skjortan. Frågan är om det var värt det. Vi var visserligen ute i skogen en del under resan, men det hade blivit betydligt billigare att åka några mil med bilen och ta med matsäck hemifrån. Då kunde man dessutom fått med sig skörd av något matnyttigt från skogen. Ägnar mig åt ungefär samma gratisnöjen som du. Kan även nämna olika gratisevenemang typ skördefest, konst- och hantverksutställningar, musik i kyrkan och liknande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara härligt att åka iväg nånstans långt bort ibland även om det kostar en del, men det kan också vara riktigt trevligt att utforska närområdet, jag och min sambo har åkt en hel del häromkring där vi bor och man blir ständigt glatt överraskad över att det finns så många fina ställen så nära.

   Ja gratisevenemang är ju en väldigt bra idé om man hittar något som verkar intressant.

   Radera
 3. Min historia är förmodligen typisk, men inom två dagar fick jag en snabb lösning för att återvända min ex kärlekspartner. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformuleringar från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa. Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
   Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag återvänder han hem med massor av gåvor till mig och barn.
  Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Endast WhatsApp-meddelande: +79268011965

  SvaraRadera
 4. Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässor, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

  SvaraRadera
 5. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

  SvaraRadera
 6. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

  SvaraRadera