tisdag 27 augusti 2019

Extrainlägg: Pinsamma annonser (Iphone 8)

(Extrainlägg är små korta inlägg som jag petar in lite då och då mellan dom ”riktiga” inläggen)

Här kommer en till annons...det kan inte vara lätt när man är asrik och inte vet vad man ska göra för alla sina pengar, men man kan ju alltid satsa på att byta mobil var tredje månad...

Okej, man köper (eller får, vad vet jag) en iPhone av nyare modell, använder den i några månader och sen har man tröttnat på den? Varför? Jag kan inte komma på ett enda scenario då det här är skulle kunna vara en vettig handling. Eller jo, jag har bra fantasi; han kanske precis har vunnit en iPhone 10 och nu har han två telefoner och så säljer han den äldre modellen då han måste få in pengar för att ha råd att gå till veterinären med sin älskade katt som har trampat på en glasskärva för att nån idiot slängt en ölflaska mitt på gården där katten brukar spatsera omkring och Misse behöver akut vård NU! Det kan ju va så, men på nåt sätt tvivlar jag…


Hur ofta brukar du byta mobil?


6 kommentarer:

 1. Här byts inga mobiler. Jag byter batteri och försöker hålla den vid liv så länge jag kan.

  Ditt exempel är talande och det är just sådana mobiler jag gärna köper (kanske lite äldre). Någon har tröttnat (hur kan man tröttna på en mobil?!) och då sveper mitt frugala jag in och kniper den. Den personen tar den initiala värdeminskningssmällen och jag gör miljön och mitt framtida jag en tjänst.

  Det finns till och med abonnemang som går ut på att man får byta telefon varje år. Jag har flera kollegor som har det (och betalar dyrt för "bekvämligheten" att ställa in en ny telefon) och jag kan verkligen inte förstå varför. "Den nya har face ID och det är ett måste". Jaha - min läser av mitt fingeravtryck och det går snabbare (trots att den nog har tre år på nacken).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag försöker också kräma ut så mycket som möjligt ur mina mobiler, byter bara när dom verkligen inte går att använda längre. Det är trist tycker jag att många mobiler nu för tiden har inbyggda batterin som man inte kan byta själv.

   Radera
 2. Jag tänker att personen gjort en snabb och inte så väl genomtänkt affären och att personen nu inser att hen egentligen behöver pengarna till annat. Hen måste med andra ord sälja mobilen för att få in pengarna, men det skulle man självklart inte skriva offentligt, då skriver man istället att man blivit less på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kanske det är, men lär ju va ett ganska kostsamt misstag, för värdet lär ju ha sjunkit en hel del samt man "måste" ju ha en mobil så en del av pengarna lär väl gå till en billigare variant kan man tro. Men tror också att det faktiskt finns folk som helt enkelt tröttnar på grejerna och vill uppgradera hela tiden...

   Radera
 3. Ser för billig ut för att vara sant, vilket får mig att misstänka stöldgods.
  Själv köper jag en telefon och sen används den tills dess att den går sönder. Brukar ta ca 3-4 år, det är ingen kvalitet idag på telefonerna. Antingen går nån kamera sönder, eller spricker den någonstans, eller blir touch-skärmen dålig. Helt enligt tillverkarens plan såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mobilerna är ju inte direkt gjorda för att hålla, man får ju vara glad nuförtiden om den håller två år...

   Radera