fredag 13 september 2019

Ljudavregn filosoferar: Att behålla motivationen i sitt sparande (del 1)

I en kommentar till mitt allra första inlägg skrev Anonym så här: ”Skriv gärna om hur du höll motivationen uppe i början av sparet för det går sakta sakta kan jag tycka men visst är det kul!”.
Här kommer just ett inlägg om hur man kan hålla motivationen uppe, och om du Anonym som skrev den kommentaren fortfarande läser bloggen; det här inlägget är tillägnat dig.

Det går trögt i början, eller ja hela tiden kan man tycka, när man har låg inkomst och planerar att bygga upp ett saftigt iskkonto. Du sneglar på bloggarna där folk verkar kunna spara 10 000-tals kronor av månadslönen och fantiserar om hur det måste vara att se sitt konto växa med ofantliga summor varje månad och du kanske känner att vad är det för mening med mina ynka ett, två eller tretusen i månaden, det gör ju varken till eller från och det går långsammare än en Windowsdator när du installerat alldeles för många och tunga program och du inte har rensat hårddisken på ett halvt decennium (nån annan som har tusen och ett kort man slentrianmässigt har laddat över från mobilen till datorn; typ femton kopior av samma motiv, bilder man fått i sms av sambon föreställande nån mumsig maträtt från den nya restaurangen i stan, en söt igelkott påträffad på en promenad eller sju bilder på olika T-shirts hon väljer mellan att köpa, eller varför inte ögonblicksbilder man tagit av det ena eller det andra för att minnas vid ett senare tillfälle? (Som tex den där boken man såg på affären och tog kort på för att man skulle komma ihåg vilken det var när man stog där på bibblan sen men som man givetvis glömde radera när boken är både lånad, läst och återlämnad sen länge? (Oj, det här blir en parentes inom en parentes i en parentes, det är nog rekord tom för mig))).

Folk som har sparkvoter på fantastiska 40, 50 eller 60% och där sitter du och tänker att en bra månad är en månad du kan spara mesiga 10% av lönen som du läst är nåt att sträva efter i nån bok om sparande du lånat på bibblan en gång förra sommaren, men som du vet skulle vara skrattretande lite för en bloggande medelinkomsttagare/höginkomsttagare med FIRE-drömmar, och du känner bara att nä, vad är det för mening med alltihop? Varför ska jag gneta och spara och lära mig om investeringar om jag ändå aldrig kommer samla ihop mer än en bråkdel av vad dom där högpresterande bloggarna har på sina iskkonton.

Det är som om grannen skulle få besök av Extreme Home Makeover och hela samhället går samman, river deras fallfärdiga kåk och bygger upp ett nytt palats på dess ställe på en vecka, medan du går där och lägger en liten tegelsten här, och en liten tegelsten där på ditt framtida boende och undrar om du någonsin kommer att kunna bo i ditt hus eller om det fortfarande kommer att va utan tak när du trillar av pinn vid 90.

Tricket är att inte jämföra sig med dom som har det bättre. Inspireras av dom, sug åt dig av deras kunskaper och tips och lär dig hur du ska utvecklas, men jämför dig inte med dom. Det finns alltid folk som har det bättre; som har högre månadslön, nyare bil (våran bil är så gammal att man måste justera sidospeglarna manuellt och för ett par år sen ramlade knoppen som man justerar vinkeln av på den högra spegeln så nu måste man öppna fönstret och be den som sitter på passagerarsätet att pilla lite på den för att försöka få den i rätt vinkel vilket i princip är omöjligt, och nästa gång man tar bilen har spegelfan åkt tillbaka till sin ursprungliga märkliga position och man inser efter att man kört iväg att man ser bara sidan av sin egen bil i högra sidospegeln), tjockare hår eller kan äta fem gånger så mycket kalorier som du utan att gå upp ett gram i vikt (åh dessa jävlar, må dom brinna i helvetet). Och ja, kul för dom, men det är svårt att låta bli att känna ett litet stygn i hjärttrakten (okej, en stor fet smäll i fejset) när du tänker på deras räkmacka i livet och jämför med din egen macka gjord på gårdagens bröd och brieost utan en enda lite räka på toppen. Men grejen är den, att din macka är rent ut sagt kunglig för nån som har det sämre än du, och det är dit du ska rikta dina blickar och din tankeverksamhet.




Jag menar inte att du måste åka till det fattigaste området i det fattigaste landet och sen för alltid vara tacksam över att du har rent vatten att dricka och kan äta mat varje dag (även om det vore jäkligt nyttigt och säkert livsomvälvande), utan att det räcker med att du jämför dig med och tänker på dom som ligger snäppet eller snäppen under dig själv. Tänk på dom stackare som lever på marginalen och inte sparar en enda krona av månadslönen och som får ont i magen på tanken att få en oväntad utgift på några tusen kronor, för det ställer till det i månader framöver. Tänk på dom som förvisso tjänar mer än du men som har skaffat sig en livsstil som äter upp varenda krona och där sparkontot ekar tomt trots att dom har förutsättning att fylla det till bredden. Dom betalar dyrt för en livsstil som dom antagligen inte blir ett dugg lyckligare av, medans du som har ett vettigt ekonomiskt tänk bygger upp din buffert steg för steg, månad efter månad, trots betydligt lägre inkomst.



Enligt en undersökning av Länsförsäkringar (som du bla kan läsa om i Privata Affärer) har 65% av svenskarna ett månadssparande. Det innebär att 35% inte har det (eller enligt artikeln är det 21 % som inte har något månadssparande alls, men fråga mig inte vad dom resterande 14% som inte har ett månadssparande men som tydligen inte är med i statistiken för dom som saknar månadssparande pysslar med, för det fattar jag inte riktigt). Och hela 15% av dom som har en månadslön på över 50 000 saknar månadssparande (hur är det möjligt??).

Det kunde ha varit du som stod där utan månadssparande, låginkomsttagare som du är. Det hade inte varit konstigt, om dom som tjänar dubbelt så mycket som du ändå inte ”kan” spara ihop till en lämplig buffert och ha ett månadssparande i aktier/fonder, hur kan då nån begära att du ska kunna klara det konststycket? Men ändå gnetar du på, månad efter månad, och lägger undan både den ena och den andra kronan (hoppas jag, annars är det dags att du börjar nu), och det ska du känna dig jäkligt nöjd och stolt över, även om det går sakta och andra kan pytsa in betydligt mer än du på isk:n, för även om det går långsamt så är det bättre att långsamt ta sig framåt mot sitt mål, än att stå och stampa på samma plats bara för att andra har förmågan att ta sig fram snabbare än en själv.

(Fortsättning följer i del 2)

Vad anser du om saken?




25 kommentarer:

  1. Nämen tusen tack för ditt inlägg som jag suger åt mig av till tusen :) Det är jag som kommenterade ditt första inlägg och bad om tips på att hålla motivationen uppe. Jag blev så glad när jag fick upp ditt inlägg nu och såg att du skrivit om det :) Jag har läst alla dina inlägg sen du startade, tack för inspirerande läsning till morgonkaffet!
    Tänker att du har helt rätt i att man inte ska jämföra sig med dem som kan spara hur mycket som helst utan de som har det sämre/kan spara mindre än en själv. Brukar kolla på lyxfällan bara för att bli påmind av det (även om jag är lite trött på programmet). I början av mitt spar var jag motiverad av rädsla eftersom jag var farligt nära en ekonomisk kollapps vid ett tillfälle då ingen i familjen kunde jobba och ingen hade en buffert. Rädsla är en grym motivator men inte så hälsosam eller rolig. I takt med att buffert och ISK-kontot växt har tack och lov rädslan för ekonomin försvunnit och det är såå skönt! Nu försöker jag motivera mig med positiva målbilder istället..många bäckar små för att nå dit vi vill komma.
    Ser fram emot fortsatt läsning :) // Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul att du fortfarande läser bloggen :)
      Jag har också kollat på rätt många Lyxfällanavsnitt, men efter ett tag blir man som du säger lite trött på programmet då det ju i princip är samma avsnitt om och om igen. Men i början var det riktigt intressant och inspirerande att se hur illa det kan gå om man inte har koll på ekonomin.
      Va härligt att höra att du byggt upp en buffert och ett långsiktigt sparande och att rädslan har försvunnit :)

      Radera
    2. Med vänlig hälsning blev jag så krossad när min man på 8 år lämnade mig och flyttade till Texas för att vara med en annan kvinna. Smärtorna var bara för mycket för att jag kunde bära att jag inte bara kunde bära den längre. Jag reste för att hälsa min vän och hennes familj under julfirandet, då förklarade jag för henne, hur min make har övergivit mig och mina barn under en tid och varit med en annan kvinna, och min vän berättade för mig om Dr Santy, den stora spell spellisten som hade hjälpt henne tidigare, när jag kontaktade honom med sin whatsapp dr santy +2348145243120 förklarar jag för honom, hur min man har varit med en annan kvinna i två år nu och det är problemet som jag står inför i mitt äktenskap nu och jag behöver för att avsluta det med att döda henne, och jag vill inte använda mördare eftersom det kommer att vara riskabelt så jag behövde göra det på ett andligt sätt, det är därför jag bestämde mig för att kontakta honom, han försäkrade mig att inte oroa mig som jag har kontaktade rätt person vid rätt tidpunkt, jag samarbetade med honom och på mindre än en vecka dör hon, hon sov och vaknade aldrig, och verkligen min man kommer tillbaka om ursäkt att han aldrig visste vad som kom över honom min man ber om ursäkt för jag och vi är lyckliga familjen nu. allt tack vare dr santy kan du kontakta Dr Santy eller någon dödsstava, till exempel att döda din överordnade på kontoret och ta hans eller hennes plats. stav för ökad lön, stava för marknadsföring på kontoret, stava för att få din ex älskare tillbaka , om saker inte fungerar bra i ditt liv måste du kontakta honom nu via e-post
      dr.santyjatto @ gmail. com eller webbplats http://drsantyjatto.wixsite.com/website
      Observera att den här fantastiska mannen kan hjälpa dig att vinna lotteri din ex älskare backmarriage spelldivorce spelldeath spell / hämnd dina fienderpenis utvidgningstiltag

      Radera
    3. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

      Radera
  2. Godvänner, jag heter Molly Leo från Eskilstuna, jag är läkare av yrke, 47 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd, jag har en positiv avsikt att denna information kommer att hjälpa någon som läser den här artikeln just nu att återställa bruten äktenskap och återhämta förlorade kärleksförhållanden inom två dagar. Efter att ha varit i förhållande med Ludvig i flera år, han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka till älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag har, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en kärlek spellcaster som kan hjälpa mig att stava det tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller fungerade, jag hade inget val men för att pröva det, mailade jag spellcaster-kanalen och han sa till mig att det inte fanns något problem att allt skulle gå bra innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade Love spell-delen i luften och överraskande andra dagen var klockan 3.00. Min ex-kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad över att jag svarade på telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket . Jag var så glad och det var så vi började leva tillsammans lyckligt. så här kan du nå honom om du behöver hjälp E-post: doctorpeacetemple@gmail.com whatsapp på +2348059073851 eller så kan du också kontakta honom på viber på +2348059073851 ta saker för givet och det tar från dig ..

    SvaraRadera
  3. Jag vill bara att hela världen ska veta om det här stavaggregatet jag träffade för en tid sedan, jag kan inte säga allt han gjorde för mig. min fru lämnade mig för 4 år sedan med mina barn. Jag surfar på nätet när jag träffade vittnesbörd om denna underbara man på nätet, jag bestämde mig för att prova det och min fru är tillbaka nu och vi är glada igen eftersom orsaken är för skriven allt jag kan säga är tack så mycket jag är väldigt glad. Och han försäkrade mig att han gör mycket magi inklusive

    Kärleksförtrollning
    Power spell
    Framgång
    Sjukdomens öde
    Graviditetens öde
    Stav för äktenskap
    Typ av arbete
    Skyddstav
    Vinn ett straffregister
    Mycket lycka etc.
    du behöver hans hjälp den mäktiga Dr. Ajayi kontakta honom på den här e-postadressen (drajayi1990@gmail.com) eller lägg till honom på What'sapp +2347084887094 och diskutera ditt problem med honom. Han är en bra man och jag kommer alltid att vara tacksam för honom. Tack.

    SvaraRadera
  4. När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

    SvaraRadera
  5. I want to share a testimony of how Dr LATIFAH herbal mixture cream saves me from shame and disgrace, my penis was a big problem to me as the size was really so embarrassing, and i was also having weak erection problem. I can't make love to my wife and my penis was just too small a full grown man like me having 4 inches penis and to worsen it i don't last in sex i cant even last two minutes it was really a thing of shame to me. My wife was really tired of me because my sex life was very poor, she never enjoyed sex, i was always thinking and searching for solutions everywhere until when i saw a testimony of how Dr.latifah herbal mixture cream have been helping people regarding their sex life, so i decided to give him a try and to my greatest surprise in less than one week of taking the herbs my penis grow to 8 inches i couldn ' t believe my eyes and as i speak now my penis is now 8 inches and i do not have week erection again. I can make love to my wife longer in bed. And my marriage is now stable, my wife now enjoy me very well in bed. can contact maamtifah@gmail.com or call or what-apps him through +27785167256. . .he also specialize on the following things

    BREAST ENLARGEMENT
    BREAST LIFT & REDUCTION
    PENILE / PENIS ENLARGEMENT
    GENERAL BODY SLIMMING
    HIPS & THIGH REDUCTION
    REGAIN VIRGINITY BACK
    Thanks for the Enlarging my penis sir, you indeed save my marriage ... I am really grateful

    SvaraRadera
  6. POWERFUL SPELL CASTER THAT BROUGHT MY EX HUSBAND BACK INTO MY LIFE AFTER HE LEFT ME EMAIL Her VIA EMAIL maamtifah@GMAIL.COM ADD Her ON WHATSAPP +27605775963 Hello my fellow friends online I'm munilah from USA, I want to use this medium to thank Dr latifah because I've brought back my Ex husband. my husband left me for his ex girlfriend he had before he married me it's a difficult situation for me I called and beg him to come back he refused he said he don't love me anymore I tried every possible way to get him back all was in vain I told my friend about it and she gave me Dr Great email and I emailed him and told her my problem and she told me what to do and I did it and he cast a love spell which brought back my husband within 24 hours. If you need help in getting back together with your Ex,

    SvaraRadera
  7. Hej, jag är så upphetsad att mitt trasiga äktenskap har återställts och min make är tillbaka efter att han lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna. Efter 8 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes med sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Mohammed kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Mohammed. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr Mohammed verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens problem, om du är här och du behöver din ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte längre, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontakt: Skicka e-post till honom på: monicaspiritualtemple@gmail.com, du kan också ringa honom eller lägga till honom på Whats-app: +2348134493948

    SvaraRadera
  8. Hej, jag är så upphetsad att mitt trasiga äktenskap har återställts och min make är tillbaka efter att han lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna. Efter 8 års äktenskap har jag och min man varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärta som plågade mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr Mohammed kan hjälpa till att få tillbaka ex snabbt . Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det sedan gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknade mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än hur det var tidigare, allt tack vare Dr Mohammed. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr Mohammed verkliga och kraftfulla stava caster som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens problem, om du är här och du behöver din ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, gråt inte längre, kontakta den här kraftfulla stavagern nu. Här är hans kontakt: Skicka e-post till honom på: monicaspiritualtemple@gmail.com, du kan också ringa honom eller lägga till honom på Whats-app: +2348134493948

    SvaraRadera
  9. Efter 5 år i äktenskap med min man med 2 barn började min man agera konstigt och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr Charles som hjälper människor med förhållande och äktenskapsproblem av kärleksformers makter, till att börja med tvivlar jag på om det någonsin existerar men beslutade För att försöka, när jag kontaktade honom, hjälpte han mig att kasta en kärlek och efter 3 dagar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt . Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via: drcharlesspell@gmail.com WhatSApp: +2348146708557

    SvaraRadera
  10. Efter 5 år i äktenskap med min man med 2 barn började min man agera konstigt och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr Charles som hjälper människor med förhållande och äktenskapsproblem av kärleksformers makter, till att börja med tvivlar jag på om det någonsin existerar men beslutade För att försöka, när jag kontaktade honom, hjälpte han mig att kasta en kärlek och efter 3 dagar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt . Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via: drcharlesspell@gmail.com WhatSApp: +2348146708557

    SvaraRadera
  11. Efter 5 år i äktenskap med min man med 2 barn började min man agera konstigt och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr Charles som hjälper människor med förhållande och äktenskapsproblem av kärleksformers makter, till att börja med tvivlar jag på om det någonsin existerar men beslutade För att försöka, när jag kontaktade honom, hjälpte han mig att kasta en kärlek och efter 3 dagar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt . Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via: drcharlesspell@gmail.com WhatSApp: +2348146708557

    SvaraRadera
  12. Efter 5 år i äktenskap med min man med 2 barn började min man agera konstigt och gå ut med andra damer och visade mig kallt kärlek, vid flera tillfällen hotar han att skiljas från mig om jag vågar fråga honom om hans affär med andra damer, jag var helt förstörd och förvirrad tills en gammal vän till mig berättade för mig om en stavagare på internet som heter Dr Charles som hjälper människor med förhållande och äktenskapsproblem av kärleksformers makter, till att börja med tvivlar jag på om det någonsin existerar men beslutade För att försöka, när jag kontaktade honom, hjälpte han mig att kasta en kärlek och efter 3 dagar kom min man tillbaka till mig och började be om ursäkt, nu har han slutat gå ut med andra damer och hans med mig på gott och riktigt . Kontakta den här stora kärleksförstärkaren för ditt förhållande eller äktenskapsproblem som ska lösas idag via: drcharlesspell@gmail.com WhatSApp: +2348146708557

    SvaraRadera
  13. Jag kan inte tacka Dr EKPEN TEMPEL tillräckligt för att hjälpa mig återställa glädje och sinnesfrid i mitt äktenskap efter många frågor som nästan leder till skilsmässa, tack gud för att jag menade Dr EKPEN TEMPEL vid rätt tidpunkt. Idag kan jag säga till dig att Dr EKPEN TEMPLE är lösningen på det problemet i ditt äktenskap / förhållande, med Dr EKPEN TEMPLE kärleksförtryck kommer du säkert att le mer i din relation. Kontakta honom på (ekpentemple@gmail.com)

    SvaraRadera
  14. Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtrollande. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälpa till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min överraskning sa han att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i
    1 ÄLSKA STAV
    2 VINNA EX TILLBAKA
    3 KVINNENS FRUIT
    4 FRÄMNINGSSTAV
    5 SKYDDSSTAV
    6 VERKSAMHETSSTAV
    7 GODE JOB STAV
    8 LOTTERI STAV OCH RÄTTSFALL

    SvaraRadera
  15. Jag heter Eva Bray, från USA, för att bära detta underbara
    vittnesbörd, vilket är otroligt för mig hittills. Jag hade problem med min
    make för 3 år sedan som ledde till en skilsmässa. när han släppte mig var jag ingen
    längre själv kände jag mig så tom, min kärlek och ekonomiska situation blev värre
    tills en vän nära Magret berättade om ett behov av magi som hjälpte honom
    med samma problem heter han Dr. ALADE. Jag mailade förtrollningen till
    Dr. ALADE och jag berättade för mig om mina problem och gjorde vad han bad mig göra för att behålla
    den långa historien kort. Innan jag visste vad som hände ringde min man
    och sa till mig att han bara skulle vara tillbaka till mig om två dagar och jag var väldigt mycket
    glad att ha kommit tillbaka till mig. Vi har två barn tillsammans och det är vi
    Lycklig. Tack till Dr. ALADE för att han räddade mitt förhållande och jag vet att han kan
    rädda andra. Fortsätt det goda arbetet, om du vill kontakta honom och vittna
    den här goda nyheten som jag, den stora trollkarlens e-postadress (
    aladespiritual@gmail.com)

    SvaraRadera
  16. Jag och min man har varit gift i 7 år nu. Saker och ting rörde sig smidigt för oss. Inte förrän den här dagen kom min man hem och tog på sig ett roligt och sa till mig att han vill ha en skilsmässa som han inte vill ha mig längre. Jag blev överraskad eftersom jag aldrig gjorde något fel mot honom och vi slogs inte heller med varandra. Han skickade mig parkering från huset utan goda skäl. Jag bad honom också berätta vad fel jag gjorde han sa nej. Så jag lämnade huset och gick också mitt familjehus. Efter några år levt utan honom. Jag träffade en vän till mig och berättade för henne vad som har hänt för mig. Hon sa till mig att det inte skulle vara ett problem för DR WALE att hantera. Hon presenterade mig för DR WALE så jag förklarade allt för DR WALE han sa att jag inte skulle gråta längre. Allt DR WALE gjorde var att ge en besvärjelse åt mig, och jag följde alla instruktioner som DR WALE gav mig. När DR WALE var klar med trollformeln kom min man och bad mig att komma tillbaka, han köpte mig många snälla gåvor. E-post: drwalespellhome@gmail.com ELLER Ring / WhatsApp: +2347054019402

    SvaraRadera
  17. DU BEHÖVER LÅN Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2% EMIAL: (remy.credit111@gmail.com) Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter karlsson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com Gud välsigne dig, herr REMY FINK....

    SvaraRadera
  18. Dr lomi är en mäktig man, han hjälper mig att rädda mitt äktenskap, för några månader sedan gjorde min man slut med mig, för att han hade en affär med en annan kvinna utanför vårt äktenskap, jag var knäckt, jag försöker flera gånger få tillbaka honom ingenting fungerade, tills en vän till mig presenterade mig för Dr lomi, och jag berättade för Dr lomi alla problem jag stod inför, och han sa till mig att inte oroa mig för att allt är bra, och han sa till mig vad jag skulle göra, och jag gjorde precis när han sa, han bad några böner för mig, efter exakt de 15 timmarna sa Dr lomi till mig, min man var tillbaka till mig och han bad mig att förlåta honom, ja jag förlåter honom, och nu är vi båda lyckliga tillsammans, om du är där och läser detta mitt vittnesbörd och du har utmaningar i ditt äktenskap, jag råder dig att kontakta Dr lomi via hans telefonnummer, ring/whatsappa honom, +2349034287285 Eller så kan du helt enkelt skriva till honom via hans e-post, lomiultimatetemple@gmail.com han har makten att återställa ett trasigt förhållande, och han har bota t o alla typer av sjukdomar, han är en pålitlig man, han fungerar perfekt.

    SvaraRadera
  19. Jag heter Emanuela Dino. Efter att ha varit i ett förhållande med pojkvän i sju år gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves. Jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom och jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag kontaktade en trollformler som heter DR ISIKOLO som kunde hjälpa mig att besvärja honom för att få tillbaka honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformaren och han berättade för mig där var inga problem att allt kommer att ordna sig innan två dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig och vi löste skillnaderna och vi är lyckliga tillsammans nu. Vem som helst kan behöva hjälp av trollformaren, hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp/Viber honom på: +234-8133261196.

    SvaraRadera
  20. Jag hade allvarliga relationsproblem med min pojkvän och det hade resulterat i att han flyttade ut till sin väns lägenhet. Allt blev värre eftersom han började gå på barer och strippklubbar ofta med sin vän, blev full och svimmade. Han hotar mig alltid i telefonen när jag ringer honom på grund av alla dåliga råd som hans vän har gett honom. Jag älskar honom verkligen och vi hade dejtat i fem år vilket gav oss en vacker dotter. Jag hade också förlorat mycket pengar på terapeuter tills jag blev introducerad för DR WALE av en vän som han hjälpte att gifta sig med hennes barndomspojkvän; detta gav mig total självförtroende och styrka att få tillbaka honom. Jag gjorde allt han bad om och inom en vecka ringde min pojkvän mig och skyndade hem igen, saker och ting förändrades mellan oss känslomässigt. Han har ett jobb och slutade dricka och behålla irrelevanta vänner. Det är ett mirakel som jag aldrig trodde var möjligt eftersom jag hade tappat allt hopp tills jag hittade DR WALE. Så det var därför jag lovade att dela mitt vittnesbörd över hela universum. Allt tack går till DR WALE för det överdrivna arbete han har gjort för mig. Nedan finns DR WALE-detaljer.WhatsApp: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com i situationer där du genomgår ett hjärtstopp, och jag försäkrar dig att eftersom han har gjort mitt åt mig, kommer han definitivt att hjälpa dig också.

    SvaraRadera